Lad os bygge smukt igen

Bevar pumpestationen på Ingerslevsgade 103

Arkitekturoprøret har indgivet dette høringssvar på  BLIV HOERT :

 

Arkitekturoprøret er imod nedrivning af pumpestationen på Ingerslevsgade 103.

Kommunen har efter lovgivningen ansvaret for, at de bevaringsværdige bygninger faktisk bevares. Huset har SAVE-værdi 3. Bygninger med SAVE-værdierne 2-4 er de bygninger, som i kraft af deres arkitektur, kulturhistorie og håndværksmæssige udførelse er fremtrædende eksempler inden for deres slags. Hvis der løbende alligevel gives nedrivningstilladelser, har SAVE-systemet ingen værdi.

Sidste år gav man nedrivningstilladelese i Esplanaden 30, i år i Bredgade 74A, begge ejendomme med SAVE-værdi 4. Også Slagtergårdene på Enghavevej var bevaringsværdige. Kommunen kan skabe en praksis, hvor ejerne kan forvente at få nedrivningstilladelser. Som husejer har man en pligt til at være en god borger i sin by og vedligeholde sin ejendom. Dette gælder specielt, hvis den er bevaringsværdig. Lader man den forfalde, kommer der automatisk et tidspunkt, hvor det ikke økonomisk kan svare sig at vedligeholde den. Hvis det skal være en gyldig grund til nedrivning, er ingen bevaringsværdige bygninger beskyttet mod nedrivning.

I Kommuneplanstrategi 2023 lægges der vægt på at bevare byens sjæl og kulturarv. Dette er en mulighed for at vise, at kommunen mener noget med de fine ord.

 

1 Kommentar

 1. Ole Andersen

  Kan ikke være mere enig.
  Så synd at gamle bygninger der faktisk er bevis på at man engang kunne bygge ordenligt håndværk med smukke detaljer i Danmark.
  I dag er det meste intetsigende beton kasser der på ingen måde “kræver” den forbipasserendes opmærksomhed.
  Se til Italien eller Wien hvor bygningerne selv mindre vedligeholdte lige giver en en lille oplevelse med en detalje i bygge kunst.
  Her kan man ikke en gang bygge en bygning der er forberedt for alm. vedligeholdelse og rengøring. Bare kik på Den sorte Diamant.
  Det ser forfærdeligt ud med alt det støv og snavs der ligge mellem glasfacaden og den endelige bygning.
  Gid man kunne tvinge bygherre og arkitekt til personligt at gøre det hele rent så kunne begge lære noget om at tænke sig om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2024 Arkitekturoprøret

Tema af Anders NorenOp ↑