Lad os bygge smukt igen

“Lilli Gyldenkildes Torv er en katastrofal, latterlig legoklods”. DR P1 RADIO.

Hør DR P1 Radio BAGKLOG Lørdag d 5/3 – 2021 her. Indslaget kommer 1 time og 42 minutter inde i udsendelsen.

1 Kommentar

 1. Flemming Møller

  Hej Arkitekturoprøret

  Som Horsensianer er det DYBT deprimerende, men desværre ikke overraskende, at være vidne til at Horsens kommune har hele to “top” placeringer i forhold til manglende evne til at lave flotte byrum til gavn for de menige borgere i Horsens.

  Horsens kommune har ikke “bare” præsteret at få anden pladsen efter Århus i kategorien ‘Den dårligste kommune til bybevaring’ men har også fået første pladsen i kategorien ‘Værste byggeri’ i Danmark.

  At Horsens ført nu få denne “top” placering kan undre, med det meget byggeri der rent faktisk er endnu værre og er bygget inden for senere år.

  Mest ekstremt og fuldstændigt på månen er byggeriet af Geiserne på havnen som jeg selv i sin tid skrev et indlæg om i Horsens Folkeblad med overskriften ‘Med Geiserne på havnen er tilliden til kommunalbestyrelsen forsvundet’. Det er ikke for ingen ting, at disse kønsløse 1960’er Brøndby strand beton klodser i folkemunde bliver kaldt for skejserne. Det kan kun betrages som det det er: rent spekulationsbyggeri uden sjæl og nerve.

  At Horsens lige så dygtigt evner at skabe flotte byrum som en elefant formår at gå gennem en porcelænsbutik er uomtvisteligt.

  Nu efter skaderne er uoprettelige og befolkningen derfor er tvunget til at se på dette modsrads de næste mange årtier frem, forsøger Horsens kommune med deres nye arkitekturpolitik at skabe en fortælling med overskrifter så som ‘Rum for mennesker’, ‘Styrk hele Horsens’, og ‘Byg til hverdagslivet’.

  Som borger er det nærmest som at få et kraftig flashback til præsident Saddam Husseins talsmand Muhammad Saeed al-Sahhaf som i vesten gik under betegnelsen komiske Ali, fordi han i sin tid blev kendt for at benægte at Irak havde nogle problemer, samtidigt med at amerikanske tanks var på vej ind i Bagdad.

  Af årsager til den politisk dårligt forvaltede arkitektur politik kan ikke bare være mangel på en stads-arkitekt som man eksempelvis har i Vejle, men også at man i Horsens desværre ikke har dygtigere politikere end dem der desværre er – med få undtagelser – og det er jo en ærlig sag.

  Med venlig hilsen

  Flemming Møller
  Horsens

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2024 Arkitekturoprøret

Tema af Anders NorenOp ↑