Lad os bygge smukt igen

Silkeborg er nomineret til afstemningen om årets dårligste kommune til bybevaring.

Begrundelse: Silkeborg Kommune er i stærk vækst, hvorfor der bygges meget og er nu med ca. 97.000 indbyggere blevet Silkeborgs syvende største kommune. Mange ældre og historiske bygninger har måttet lade livet.

Særligt én bygherre har bygget monotone og triste bygninger. Nedrivninger og kassebyggerier har skæmmet en af Danmarks smukkeste turistbyer og dens omegn i Søhøjlandet.

 

Byggeriet på Søtorvet i Silkeborg har ødelagt bybilledet i Silkeborg. Og så ligger byggeriet ved Silkeborg Havn med verdens ældste originale Hjuldamper Hjejlen, byens ældste bygning den fredede Silkeborg Hovedgård som også H.C. Andersen har besøgt. Bygningen har også tidligere rummet byens første kirke. I dag rummer Silkeborg Hovedgård Silkeborgs kulturhistoriske museum, der er hjem for Danmarks og måske verdens ældste, jordiske rester af det velbevarede moselig “Tollundmanden” der er dateret til ca. 200 – 300 år før Kristi fødsel. Og endelig overskygger byggeriet på Søtorvet Silkeborg Papirmuseum, der bl.a. Rummer rester fra Drewsens papirfabrik, der blev grundlaget for “Silkeborgs fødsel” for i dag 175 år siden.

 

8 Kommentarer

 1. Michael

  Det er så synd for byen, en gang var der grønt og vand i midtbyen, nu er der beton. Stemmer for Betonborg som navne ændring, der er ikke meget “Silke” tilbage. Getto i midt byen… det er noget af det man river ned i andre byer end Silkeborg.

 2. Josephine Kaldan

  Søtorvet er det værste, der er sket for Silkeborg. Det er til at græde over.

 3. Peter Wolffram Bertelsen

  Det er en skamplet og har ødelagt det dejlige havne/bymidte område. Silkeborg er snart over bygget med høje huse i beton og rustplader.

 4. Leif Lund

  I Silkeborg Kommune præsteres landets værste byggeri. Både inde i Silkeborg By med stor tæthed, beton og højhuse. Og i yderområderne bygges lange monotone rækker af diverse bygninger og rækkehuse, der mere eller mindre minder om stalde og landbrugsbygninger. Det er også lykkedes at opføre et større byggeri benævnt Lysbrolysningen, der minder om det gamle højtbeliggende statsfængsel i Horsens., hvorfra Lorentzen flygtede.

  • Birthe Kiilerich

   helt enig, jeg vil næsten gå så vidt at sammenligne med en flygtningelejr. Men den værste skamplet er dog byggeriet på Søtorvet……Det gamle DDR kunne næsten gøre det bedre…og så på den skønneste plet ved åen, det er forfærdeligt.

 5. Else

  Var i Silkeborg for kort tid siden. Det var et højst beskæmmende syn der mødte mig. Har aldrig set noget så smukt blive ødelagt på så kort tid.
  Jeg næsten ikke “få vejret” i al det beton. Selv det gamle torv med stadepladser om lørdagen og jazz var ødelagt. Gud hjælpe mig om der ikke var bygget en elevator midt på torvet! Der hvor det plejede at være musik hver lørdag.
  Torvet lignede ligegyldig plads. Som man bare skulle igennem, over eller hvad man nu skulle. Ingen liv
  Hvem har dog fundet på dette forfængelige byggeri ? Hvorfor er det ikke blevet stoppet?
  Og har man slet ikke er færdig dette ødelæggende miljø
  Et sted jeg kører til for at se min barndomsby. Det behøver ikke at bruge tid på mere
  Silkeborgenser op på stikkerne og få sagt fra

 6. Simon elkjær christensen

  Gad vide hvad der er lavet af aftaler bag kulisserne. Håndtryk, gentleman agreements. osv. Hvordan kan nogen dog få lov til at ødelægge byen på denne måde.

  • Den triste

   Det er da 100% at der har været penge under bordet.
   Har aldrig oplevet en så inkompetent og ligegyldig borgmester som Vindum. Så kan vi snakke om at være disconnected fra borgerne..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2024 Arkitekturoprøret

Tema af Anders NorenOp ↑