Lad os bygge smukt igen

Horsens er nomineret til afstemningen om årets dårligste kommune til bybevaring.

 Begrundelse: De nye boligblokke ved havnen er charmeforladte, kolde og ødelæggende for det havnemiljø, der ellers er og kunne være skabt. I Horsens er der bygget langs en sydvestvendt (og dermed solfyldt) havnekaj, nord for åens tidligere udløb i havnen. Der var alle chancer for at skabe et havnemiljø til gavn for hele byen, og politikerne burde have stillet særlige krav – navnlig fordi der (forhåbentlig) er planer om at genskabe det engang så fine åløb. Men byggeriet er deprimerende at se på. Det er en opskrift på, hvordan man ikke skaber et bymiljø. En enestående mulighed blev forspildt.

 

Også Lilli Gyldenkildes Torv er et af de utallige eksempler på trist byggeri uden forståelse for begrebet bymiljø, som for tiden opføres overalt i landet. Der synes ikke at være nogen grænse for, hvor mange gange den samme fejl skal gentages.

 

7 Kommentarer

 1. Claus Friis Christensen

  Jeg stemmer på Horsens, som årets dårligste kommune til bybevaring.
  Ikke nok med at byens midte er blevet ødelagt af dårligt arkitektonisk byggeri, er Horsens kommune også godt igang med fuldstændig at ødelægge smuk grøn natur i udkanten af Horsens med skandaløse planer ved Nørrestrand på sydsiden af Nordrestrandvej.

 2. Ole Ravn

  Horsens
  Utrolig charmeforladt byggeri, minder mest om minkbure.

  • Jeanette Juul

   Hej Ole! Hvordan stemmer du ? jeg kan ikke få lov, der kommer bare en rød forbudscirkel ? Fortsat dejlig aften herfra Jeanette

 3. Søren Lind Jensen

  Kommentar til vandaliseringen af Horsens midtby egentlig overflødig. Kom selv og selv. Skandaløst!

 4. Hanne Birgitte Sørensen

  Jeg stemmer på Horsens – minder om de tidligere boliger i DDR👎

 5. Tina kulnik

  De nye byggerier i Horsens, er et godt eksempel på hvad der sker når det er økonomien der har 1., 2. Og 3. Prioritet. Så vidt jeg ved har byen ikke en stadsarkitekt/byplanlægger – det ses tydeligt. Desuden er man godt i gang med at bebygge og føre vejanlæg gennem og klods op af den natur der gør byen unik. Jeg græmmes

 6. L skov

  Vores fælles by Horsens , er blevet skændet for altid.

  Magt , penge og politisk manipulering er vi mange som mener har gjort dette mastodonte og uinspirerende byggeri muligt.

  Der besluttes mange undrende beslutninger i disse år i Horsens , fx vejen som skal gå gennen det naturskønne Klokkedal, fortætning af byggeriet i bymidten hvor der snart ikke er en’ grøn ubebygget plet tilbage , kun kold beton og brune mursten.

  Det er trist , det kunne have været blevet en by man var stolt af , nu fængslet er blevet en fin attraktion , men nej vi er slået tilbage til start : en trist og tung by desværre .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2024 Arkitekturoprøret

Tema af Anders NorenOp ↑